Протидія COVID-19
15.01, 2021 142

Черкаські районні лікарні отримали гуманітарну допомогу від БФ «МХП – Громаді»

Канівська, Черкаська, Звенигородська, Катеринопільська центральні районні лікарні новий рік розпочали з подарунків від Благодійного фонду «МХП – Громаді».

Днями лікарням передали багатофункціональні медичні ліжка з електроприводом. Така підтримка медзакладів відбулася у межах започаткованої співпраці Благодійного фонду «МХП – Громаді» та Благодійного фонду «Міжнародна Асоціація Підтримки України». 38 ліжок з Німеччини розподілили між лікарнями Черкащини, Київщини, Миронівщини.

На Звенигородщині та Катеринопільщині багатофункціональні ліжка для лікарні передав заступник Голови правління МХП з корпоративної соціальної відповідальності Ігор Лещенко. Він зазначив, що компанія постійно трансформується і шукає різноманітні способи допомоги громадам, де представлені підприємства Групи, зокрема і завдяки поставкам гуманітарних вантажів. Така допомога у партнерстві з міжнародною організацією – це додаткова можливість забезпечити заклади охорони здоров’я та освіти, що утримуються за рахунок державного чи місцевого бюджетів.

Сучасні ліжка обладнані фіксаторами, завдяки яким можна зручно розмістити пацієнта, та електроприводом, який дає змогу лікарю чи навіть самостійно пацієнту регулювати висоту ложе та кут нахилу головної секції для лежання чи сидіння.

– Завдяки «МХП – Громаді» наш медичний заклад зміг пережити складні часи стрімкого збільшення кількості хворих на COVID-19, – зауважує головний лікар Черкаської ЦРЛ Микола Гуськов. – Коли держава «буксувала», фонд та місцеві підприємці нам підставили плече. Лікарня отримала апарати для штучної вентиляції легень, кисневі концентратори, багатофункціональні ліжка, а медики – засоби індивідуального захисту, продукти харчування під час цілодобового чергування. Завдяки такій допомозі ми змогли набратися сили, забезпечили необхідний рівень, що дало змогу стабілізувати ситуацію.

Медичні ліжка буде розподілено між анестезіологічним, гінекологічним, реанімаційним та хірургічним відділеннями, пацієнти яких потребують особливого догляду та невідкладної допомоги.

Черговий транш гуманітарної допомоги для лікарень перебуває на етапі розмитнення.

Підписатися на новини